top of page
Tikolibri wil de liefde voor de natuur aan de allerkleinsten doorgeven. Om hen te begeleiden bij hun ontdekkingen, zodat ze de natuur leren kennen, waarderen en willen beschermen.
Omdat zij de volwassenen van morgen zijn, en dat onze mooie planeet gekoesterd moet worden. 

Het is ook onze droom om het prachtige project van het Wonderbos te doen ontdekken en om voedselbossen te promoten, omdat wij geloven dat dit de toekomst is!

En ... last but not least, kinderen spelen heel graag in de natuur ! En dat is goed, want tijd in de natuur doorbrengen heeft alleen maar voordelen voor hun ontwikkeling.
image000b41.jpeg

Benoit

Benoit is degene die reeds lang droomde van het WonderBos en ook heeft gecreëerd. Met een vriend en zijn familie als assistenten, selecteerde en plantte hij de soorten van het bos in wording. 

Hij leidt de activiteiten van Tikolibri niet, maar je krijgt misschien de kans om hem te ontmoeten. Hij is nooit ver weg, altijd bereid om een handje te helpen !

 

Misschien bent u hem al tegengekomen in de Plantentuin in Meise, waar hij als tuinier werkt?

 

 Benoit is gepassioneerd door de natuur, plantkunde en etnobotanie.

 

Hij verzamelt planten, strips en... passies (ja, ja ;-)).

 

Hij is een dagelijks fietser (en daar is hij trots op!).

308179710_501804941957463_2944017619094616273_n.jpg

De kippetjes

Elvira, Plume, Huguette, Henriette, Betty & Boop 

image00039_edited.jpg

Tania

Hallo! Mijn naam is Tania, ik ben moeder van 2 prachtige kinderen, Léandre & Lara, en deel mijn leven met Benoît.

Tikolibri is mijn ♥ project

Met een universitair diploma menswetenschappen op zak, ben ik ongeveer 10 jaar in het maatschappelijk werk actief geweest.

 

Zowat 4 jaar geleden stak ik opnieuw mijn handen in de grond toen we aan het WonderBos avontuur begonnen.

Het hele jaar door buiten in de natuur zijn, in weer en wind, is voor mij (opnieuw) essentieel geworden. Dit plezier van het buitenleven en de natuur doorgeven aan kinderen vind ik heel belangrijk.

Tikolibri laat mij ook toe om mijn leven als moeder te verzoenen met mijn beroepsleven. Mijn kinderen zullen nooit ver weg zijn tijdens de activiteiten ;-).

Naast de natuur houd ik van dansen, creëren, yoga, lezen, spelen, ontdekken, het ontkiemen van zaden observeren, en zoveel andere dingen. Ik kijk ernaar uit om deze activiteiten met uw kinderen te delen!

Screenshot_20230203-122210_Gallery_edited.jpg

Julie

Hoi, ik ben Julie! Ik heb Wonderbos en het ontwerp van Tikolibri in de loop der jaren zien groeien. Het is een plek waar ik graag meehelp door ideeën te delen met Tania en Benoît. Ik neem graag deel aan de uitbouw van dit project en kom af en toe activiteiten voor de kinderen mee begeleiden!
 

Ik heb verschillende jaren in de sociale sector gewerkt. Door mijn interesse in ecologie ontdekte ik het tuinieren en het leven op een boerderij. In Spanje heb ik twee jaar op een boerderijschool gewerkt. Daar raakte ik vertrouwd met milieubewustzijn activiteiten en leerde ik over pedagogie met dieren.  Momenteel volg ik een opleiding in permacultuur en mandenmakerij.

Ik hou ervan om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met de magie van de natuur, door de geuren van planten, de zachtheid van wol, de grootsheid van een boom, het leren over het leven van dieren, insecten en planten. Het is altijd een plezier om buiten in de natuur te zijn en onze zintuigen te prikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat verbondenheid met de omgeving essentieel is voor ons welzijn als mens. 

Kinderen herinneren ons eraan dat we het meeste leren door te spelen.

Dus laten we samen spelen en leren! ​

En laten we ons verwonderen... in het Wonderbos !

bottom of page